Tudnivalók

TUDNIVALÓK

A GLOW Teljesítménytúra IVV túra és része az Észak-Dunántúli kupának.

Rajt- és célhely:

Várgesztesi Faluház, Arany János u. 55/B.

Részvételi díj:

Részvételi díjak előjelentkezés esetén:
3 km: 600 Ft (helyszíni nevezéssel: 800 Ft)
10 km: 1.100 Ft (helyszíni nevezéssel: 1.300 Ft)
20A, 20B: 1.400 Ft (helyszíni nevezéssel: 1.600 Ft
35 km: 1.800 Ft (helyszíni nevezéssel: 2.000 Ft)
14 éves korig a részvételi díjból 300 Ft kedvezményt biztosítunk.

A részvételi díjat minden esetben a helyszínen, készpénzben kell fizetni.

Minden 14 év feletti résztvevő díjából 200 Ft-ot az ADRA Alapítvány Ukrajnából érkezett menekültek megsegítésére szolgáló programjára fordítjuk.

Előjelentkezésre 2022.04.01-től 2022.05.08-ig van lehetőség kizárólag a túra honlapján. Az előjelentkezés esetén is a helyszínen kell fizetned a részvételi díjat.

Előjelentkezés nélkül a helyszínen van lehetőséged nevezni.

Indítás:

Várgesztes 3 km: 8.30 – 16.00 között

Várgesztes 10 km: 8.30 – 12.00 között

Várgesztes 20A km: 7.30 – 10.30 között

Várgesztes 20B km: 8.30 – 11.30 között

Várgesztes 35 km: 7.30 – 9.30 között

Parkolásra a Faluház mögött, a sportpálya melletti nagyobb parkolóban van lehetőség. Kérünk, hogy mindenképpen ebbe a parkolóba állj be, kivéve, ha az már megtelt, s ezt jelezzük.

Az indítóállomáson a regisztrációt 7.00-tól kezdjük, az indulásra 7.30-tól illetve 8.30-tól van lehetőség. Az előjelentkezők előnye, hogy indulás előtt nem kell regisztrációs lapot kitölteniük, hanem egyből a startpulthoz fordulhatnak.

Túrázás:

Ismerd meg a túra során a Vértes Várgesztes és Tatabányai közti területét! Az itinerben részletesen bemutatjuk azokat az érdekes helyeket, amelyek közelében elhaladsz.

A túrákon szintidő nincs, célzárás a 3, 10, 20A és 20B távoknál 17.00-kor, a 35 km-es távnál 17.30-kor lesz, azaz a sikeres teljesítéshez eddig az időpontig mindenképpen célba kell érned.

Az ellenőrzőpontok pontos nyitva tartását az itiner fogja tartalmazni.

Az ellenőrzőpontokon gyümölcsöt és vizet, a 20 és 35  km-es távokon ezeken felül müzliszeletet biztosítunk. A rajt- és célhelyen szendvics és folyadék várja a túrázókat!

Az ellenőrzőpontok egy részénél személyzet lesz. Ezeken a pontokon nem csak pecsétet kapsz, hanem egy-egy zsebméretű GLOW füzetet, amely a testi-lelki egészséggel foglalkozik. A személyzet nélküli ellenőrzőpontoknál feltétlenül szükséges, hogy legyen Nálad íróeszköz!

A regisztrációnál kapott itiner részletes útmutatást és térképvázlatot ad a tájékozódáshoz. A nem egyértelmű helyeken szalagokkal és táblákkal segítjük a tájékozódást. Kérünk, a szalagokat és táblákat ne távolítsd el, azt a szervezők a túra végeztével megoldják.

Eldobható poharat környezetvédelmi okokból nem biztosítunk. Hozzál saját poharat vagy kulacsot!

Célba érkezés:

A célban a teljesítést az ellenőrző pontokon kapott GLOW füzetekkel és az itinerben található pecsétekkel tudod igazolni. A GLOW füzetek a Tieid lesznek, azokat nem leadnod, hanem bemutatnod kell majd a célban.

A sikeres teljesítők oklevelet és kitűzőt kapnak.  Amennyiben nem tudunk valamennyi résztvevő számára a helyszínen oklevelet és kitűzőt adni, akkor azokat postai úton juttatjuk el.

Szabályok:

Kérjük, hogy tartsd be az alábbi szabályokat a túra során, amelyek egyrészt a természet védelme, másrészt az engedélyeket kiadó hatóságok feltételei miatt fontosak:

“A résztvevők figyelmét fel kell hívni a rendezvény által érintett védett természeti területek és értekek, továbbá a Natura 2000 jelölő fajok és élőhelyek megőrzésére és a vonatkozó szabályok, előírások betartására, valamint arra, hogy a rendezvény során a vadon élő állatok zavarása, a növények, állatok, ásványok és kőzetek gyűjtése, károsítása tilos.”

Őrizd meg a természet szépségét! Semmiképpen ne szemetelj az erdőben! Szemétgyűjtők az ellenőrző pontokon sem lesznek, minden szemetet vigyél magaddal a célállomásig!

Csak a jelzett turistautakon közlekedjél! A túraútvonalon tilos a hangos zene- és rádióhallgatás.

Kérünk, hogy a szervezők utasitásait minden esetben tartsd be!

A túra lebonyolításához szükséges engedélyeket a honlapunkon megtalálhatod.

Szervező:

Hetednapi Adventista Egyház Tatai Gyülekezet – GLOW Hungary

Előjelentkezés