Tudnivalók

A GLOW Teljesítménytúra IVV túra.

Rajt- és célhely:

Várgesztesi Faluház, Arany János u. 55/B.

 

Részvételi díj:

Várgesztes 10 km: 700 Ft, előnevezéssel: 500 Ft

Várgesztes 20 km: 1.000 Ft, előnevezéssel: 700 Ft

14 éves korig minden távon 200 Ft kedvezményt adunk.

Előnevezésre 2017. április 18. (kedd) éjfélig van lehetőség kizárólag a túra honlapján. Az előnevezés esetén is a helyszínen kell fizetned a részvételi díjat.

Jótékony teljesítménytúra: minden 14 év feletti résztvevő után 100 Ft adományt utalunk át az ADRA Alapítvány gyermekétkeztetési programja számára.

 

Indítás:

Várgesztes 10 km: 8.30 – 12.00 között

Várgesztes 20 km: 8.30 – 11.00 között

Parkolásra a Faluház mögött, a sportpálya melletti nagyobb parkolóban van lehetőség. Kérünk, hogy mindenképpen ebbe a parkolóba állj be, kivéve, ha az már megtelt, s ezt jelezzük.

Az indítóállomáson a regisztrációt 8.00-tól kezdjük, az indulásra 8.30-tól van lehetőség a vadásztársaság engedélyének megfelelően. Az előregisztráltak külön pultnál vehetik át az itinert.

 

Túrázás:

Ismerd meg a túra során a Vértes Várgesztes és Tatabányai közti területét! Az itinerben részletesen bemutatjuk azokat az érdekes helyeket, amelyek közelében elhaladsz.

A túrákon szintidő nincs, célzárás mindkét túránál 17.00-kor lesz, azaz a sikeres teljesítéshez eddig az időpontig mindenképpen célba kell érned.

Az ellenőrzőpontok a kezdőidőponthoz képest 5 km/h-ra nyitnak, 3,5 km/h-ra zárnak. Az ellenőrzőpontok pontos nyitva tartását az itiner fogja tartalmazni.

Az ellenőrzőpontokon gyümölcsöt és vizet, a 20 km-es távon ezeken felül müzliszeletet biztosítunk. A rajt- és célhelyen szendvics és folyadék várja a túrázókat!

Az ellenőrzőpontok egy részénél személyzet lesz. Ezeken a pontokon nem pecsétet kapsz, hanem egy-egy zsebméretű GLOW füzetet, amely a testi-lelki egészséggel foglalkozik. A személyzet nélküli ellenőrzőpontoknál feltétlenül szükséges, hogy legyen Nálad íróeszköz!

A regisztrációnál kapott itiner részletes útmutatást és térképvázlatot ad a tájékozódáshoz. A nem egyértelmű helyeken szalagokkal és nyilakkal segítjük a tájékozódást. Kérünk, a szalagokat és nyilakat ne távolítsd el, azt a szervezők a túra végeztével megoldják.

Eldobható poharat környezetvédelmi okokból nem biztosítunk. Hozzál saját poharat vagy kulacsot!

 

Célba érkezés:

A célban a teljesítést az ellenőrző pontokon kapott GLOW füzetekkel és a személyzet nélküli pontoknál található szövegek itinerbe írásával tudod igazolni. A GLOW füzetek a Tieid lesznek, azokat nem leadnod, hanem bemutatnod kell majd a célban.

A sikeres teljesítők oklevelet és kitűzőt kapnak. Az oklevél és a kitűző helyszínen történő átvételét csak az előnevezetteknek garantáljuk. Amennyiben nem tudunk valamennyi helyszínen nevező számára a helyszínen oklevelet és kitűzőt adni, akkor azt postai úton juttatjuk el.

 

Szabályok:

Kérjük, hogy tartsd be az alábbi szabályokat a túra során, amelyek egyrészt a természet védelme, másrészt az engedélyeket kiadó hatóságok feltételei miatt fontosak:

“A résztvevők figyelmét fel kell hívni a rendezvény által érintett védett természeti területek és értekek, továbbá a Natura 2000 jelölő fajok és élőhelyek megőrzésére és a vonatkozó szabályok, előírások betartására, valamint arra, hogy a rendezvény során a vadon élő állatok zavarása, a növények, állatok, ásványok és kőzetek gyűjtése, károsítása tilos.”

Őrizd meg a természet szépségét! Semmiképpen ne szemetelj az erdőben! Szemétgyűjtők az ellenőrző pontokon sem lesznek, minden szemetet vigyél magaddal a célállomásig!

Csak a jelzett turistautakon közlekedjél! A túraútvonalon tilos a hangos zene- és rádióhallgatás.

Kérünk, hogy a szervezők utasitásait minden esetben tartsd be!

A túra lebonyolításához szükséges engedélyeket a honlapunkon megtalálhatod.

Szervező:

Hetednapi Adventista Egyház tatai gyülekezet – Glow Hungary